COMPETITION TO DESIGN BBC TYPE MIXED HOUSING
Chemin de St Claude, ANTIBES

Construction of a residential apartment block

- 128 apartments 35% social, 65% private
- One level of underground parking
- 8 600 m² gross floor area
- MUNICIPALITY OF ANTIBES

Current project.

The project comprises seven residential buildings of various floor areas and heights.
Architectural orientation: to achieve in a contemporary architecture constructions composed of two main buildings built around a landscaped central patio.
This solution, along with the setbacks of façades, allows providing several orientations to the apartments and natural lighting to levels of floors.
The apartments located on the upper floors are served by panoramic lifts with glass windows, located in the centre of patios. The links are provided by walkways lined with wooden panels resting on a flowing metal structure.